HTML

Friss topikok

Címkék

bye bye (1) douglas (1) football (1) riddell (1)

Források

2007.02.19. emde

Vállvédő - Riddell Evolution EV18

A Riddell EV18 receiver vállvédő közel egy évig szolgált hűségesen. Igen borsos áron vettem, 41 ezret szurkoltam le érte, noha az akkori ára csak $106 volt amerikában, ennyi pénzért már egy kategóriával feljebb (Riddell, Douglas) lehet menni vállvédőben. Ezt, illetve azt, hogy egy számmal nagyobb volt a kívánatosnál leszámítva, jó kis darab. Ennél rosszabbat én nem vennék a magam részéről. Egyrészt receiverként nagyon finom dolog az az egybeépített hátvédő (back pad), amely az ennél drágább vállvédőkhöz külön 10+ ezrekért rendelhető, az annél olcsóbbakhoz pedig gyakran csatlakoztatni sem lehet. Másrészt minőségben és designban olyat tud, amelyet a 15 ezeres vállvédőktől nem is várhatunk. Harmadrészt a csattos rögzítés - noha meg kellett szokni - de nekem nagyon bejött.
Lehet vele ütközni rendesen, kulcscsontot, vállat védi, az ütéseket elvezeti, ugyanakkor receivernek megfelelően laza a válla, kevéssé korlátoz a mozgásban. Szerintem QB-nak kicsit masszív a vállszerkezet, illetve nem tökéletes a kialakítása ilyen szempontból, dobásban kicsit akadályoz. Összességében ugyanakkor az EV sorozat már eléggé rendben van a Riddell-nél. Az Ultra szerintem nem sokban különbözik - persze zordan néz ki, mert fekete és piros - de hasonlónak tűnik a kialakítás, de majd másfélszer annyiba kerül, mint az Evolution, de nincs egybeépített back pad-je. A Riddell Power sorozat, vagy a Douglas Standard az már más tészta. Más áron, más anyagokból, más igényekre. Egy Riddell EV ugyanakkor 25-30 ezer forintot bármikor megér.

Szólj hozzá!

Címkék: football riddell douglas


A bejegyzés trackback címe:

https://punisher.blog.hu/api/trackback/id/tr6037840

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása